Putoamissuojasetit (5)

Turvavaljaat (12)

Turvaköydet ja -liinat (15)

Ankkurointilaitteet (3)

Putoamissuojakelat (4)

Putoamissuoja tarvikkeet (9)

Työkalupidikkeet (4)

Putoamissuojat

Putoamissuojat ovat välttämätön osa korkeissa olosuhteissa työskentelevien henkilöiden turvallisuusvarustusta. Ne on suunniteltu estämään putoamiset ja minimoimaan niiden aiheuttamat vammat. Putoamissuojat koostuvat useista eri osista, kuten turvavaljaista, turvaköysistä ja karabiinihaoista, joista jokaisella on oma erityinen roolinsa ja vaatimuksensa.

Standardit ja sertifioinnit

Putoamissuojat täyttävät tiukat kansainväliset standardit, jotka varmistavat niiden turvallisuuden ja toimivuuden. Tärkeimpiä standardeja ovat:

EN 361

Tämä eurooppalainen standardi kattaa koko kehon turvavaljaat ja asettaa vaatimukset niiden rakenteelle, materiaaleille ja testaukselle.

EN 354

Standardi määrittelee turvaköysien vaatimukset, mukaan lukien niiden lujuuden ja kestävyyden.

EN 355

Tämä standardi kattaa iskunvaimentimilla varustetut turvaköydet ja määrittelee niiden vaatimukset iskuvoimien vähentämiseksi putoamistilanteessa.

EN 362

Määrittelee vaatimukset liitosvälineille, kuten koukuille ja karabiinihakoille, jotka yhdistävät eri putoamissuojausjärjestelmän osat toisiinsa.

Putoamissuojat ovat välttämättömiä korkeissa olosuhteissa työskenteleville henkilöille. Oikein valitut ja käytetyt putoamissuojat tarjoavat tehokkaan suojan ja mielenrauhan. Muista aina tarkistaa, että tuotteet täyttävät vaadittavat standardit ja soveltuvat juuri sinun työympäristöösi.